کد خبر : 4545
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 21 نوامبر 2023 - 14:25
622 views بازدید

خرید و قیمت انواع روغن گیربکس اتوماتیک روغن گیربکس پارس بهترین روغن گیربکس اتوماتیک روغن گیربکس بهران دیجی کالا

روغن گیربکس نوعی روغن مورداستفاده در خودروهاست. این روغن مانع از فرسایش و خوردگی چرخ‌دنده‌های اتومبیل شما می‌شود. علاوه بر اصلی‌ترین کار روغن گیربکس در روانکاری بخش‌های مختلف جعبه‌دنده یا گیربکس، خنک‌کردن این مجموعه نیز توسط آن انجام می‌شود. روغن گیربکس همانند سایر روغن‌های مورداستفاده در خودرو، مصرفی بوده و باید بعد از مدتی تعویض شود. قبل از آشنایی با معیارهای مهم در خرید روغن […]

روغن گیربکس نوعی روغن مورداستفاده در خودروهاست. این روغن مانع از فرسایش و خوردگی چرخ‌دنده‌های اتومبیل شما می‌شود. علاوه بر اصلی‌ترین کار روغن گیربکس در روانکاری بخش‌های مختلف جعبه‌دنده یا گیربکس، خنک‌کردن این مجموعه نیز توسط آن انجام می‌شود. روغن گیربکس همانند سایر روغن‌های مورداستفاده در خودرو، مصرفی بوده و باید بعد از مدتی تعویض شود.

قبل از آشنایی با معیارهای مهم در خرید روغن گیربکس بهتر است انواع گیربکس خودروها را به شما معرفی کنیم.

انواع گیربکس خودروها

گیربکس خودروها در دو نوع دستی و اتوماتیک هستند. اما ویژگی‌های هر کدام از گیربکس‌ها چیست؟

  1. گیربکس دستی

قدیمی‌ترین مدل گیربکس در خودروهاست. در این نوع گیربکس وسیله‌ای به نام کلاچ وجود دارد که جهت تعویض دنده باید آن را فشار دهید. گیربکس دستی معمولاً دارای ۵ دنده است.

  1. گیربکس‌اتوماتیک

جدیدترین مدل گیربکس در جهان است. این نوع گیربکس‌ها به شکل اتوماتیک و متناسب با دور موتور خودرو، دنده را مشخص می‌کنند.

۷ نکته کاربردی و مهم در خرید روغن گیربکس

در هنگام خرید روغن گیربکس، به نکات زیر توجه کنید:

  1. نوع گیربکس خودرو

اولین نکته در خرید گیربکس خودرو، مشخص‌کردن نوع جعبه‌دنده اتومبیلتان است. روی جعبه روغن گیربکس دستی، عبارت MTF و روی قوطی روغن گیربکس‌اتوماتیک عبارت ATF درج شده است.

بهتر است بدانید انواع روغن گیربکس‌اتوماتیک را می‌توان در مدل‌های دستی استفاده نمود. اما به‌هیچ‌عنوان از روغن گیربکس مخصوص جعبه‌دنده‌ای دستی در اتومبیل‌هایی با گیربکس‌اتوماتیک استفاده نکنید.

  1. ظرفیت روغن گیربکس

میزان حجم روغن موردنیاز خود برای روانکاری و تمیزشدن و خنک‌شدن را در نظر بگیرید. متناسب با حجم موردنیاز اتومبیلتان، روغن گیربکس در ظرفیت مناسب تهیه کنید.

  1. سطح کیفی روغن گیربکس

سطح کیفی روغن گیربکس با معیاری با نماد GL و از مقداری بین ۱ تا ۶ مشخص می‌شود. هر چه مقدار این عدد بیشتر باشد، روغن گیربکس از کیفیت بالاتری برخوردار است.

  1. میزان مقاومت در برابر فشار

به‌طورکلی قطعات سیستم خودرو برای به حرکت درآوردن اتومبیل، باید فشار زیادی به یکدیگر وارد کنند. چنانچه روغن گیربکس، کیفیت خوبی نداشته باشد، قطعات روی همدیگر می‌لغزند و موجب سایش یکدیگر می‌شوند.

ازاین‌رو یکی از ویژگی‌های مهم روغن گیربکس در خودرو، تحمل فشار وارده از روی قطعات است تا مانع از سایش و خوردگی قطعات خودرو شود.

  1. عدم تولید حباب و کف

روغن گیربکس باید از عدم تولید کف و حباب در قطعات خودرو برخوردار باشد. در صورت کف کردن روغن، سرعت انتقال قدرت از موتور اتومبیل به چرخ‌ها کمتر شده و اثر منفی روی حرکت چرخ‌دنده‌ها می‌گذارد. پس روغن گیربکس مرغوب با خاصیت عدم تولید کف و حباب خریداری کنید.

  1. مقاومت در برابر افزایش دما

در هنگام خرید حتماً به نقطه‌جوش روغن گیربکس دقت کنید. به طور معمول انواع روغن گیربکس دارای نقطه‌جوش ۲۰۰ درجه سانتیگراد هستند. در حین حرکت خودرو، حرارت موتور، گرمای محیط و نیز گرمای ناشی از حرکت قطعات جعبه‌دنده موجب بالارفتن دمای داخل کاپوت می شوند.

در این صورت اگر روغن گیربکس از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشد، در اثر شدت گرمای زیاد، فاسد شده و کارکرد مؤثری برای شما نخواهد داشت. به‌خاطر داشته باشید یکی از ویژگی‌های روغن گیربکس، خنک‌کردن و پایین نگه‌داشتن دمای داخل موتور در کنار تحمل گرمای زیاد است.

  1. قیمت روغن گیربکس

تمامی عوامل گفته شده در بالا روی قیمت روغن گیربکس مؤثر هستند. توصیه می‌شود روغن گیربکس از برندهای معتبر و خوشنام بازار خریداری کنید.

برای مشاهده انواع روغن گیربکس از لینک زیر به سایت دیجی کالا مراجعه کنید.

به این پست امتیاز دهید.
Rate this post
Likes0Dislikes0
منابع : ناموجود
نویسندگان : ناموجود

برچسب ها : ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 7 در انتظار بررسی : 7 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.


تبليغات تبليغات تبليغات تبليغات